Σελίδες

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη στον Άλιμο

Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη στον Άλιμο.

''Από τις 18 έως και τις 31 Δεκεμβρίου ο Άλιμος, μετατρέπεται σε μια μαγευτική «Παραμυθούπολη»!!! Σκοπός του, να υποδεχτεί το 2016 με αισιοδοξία και θετική ενέργεια! Χριστούγεννα σημαίνει στολισμός και όμορφη διάθεση. Ο Άλιμος για πρώτη χρονιά αποφασίζει να αλλάξει όψη και να προσφέρει στιγμές μοναδικές και αξέχαστες εκπλήξεις.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
Οι δύο μεγάλες Χριστουγεννιάτικες Παρελάσεις (Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στην οδό Δωδεκανήσου και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στην οδό Θουκυδίδου) θα αποτελέσουν και την επίσημη έναρξη εργασιών ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ ΑΛΙΜΟΥ. Καλωσορίζοντας έτσι τα Χριστούγεννα στον πιο μαγικό προορισμό με εκατοντάδες δημότες ενωμένους και μαγεμένους από το γιορτινό πνεύμα να γίνονται όλοι παιδιά παρέα με τα ευτυχισμένα παιδάκια που θα απολαύσουν το μοναδικό και πρωτόγνωρο αυτό θέαμα! Η παρέλαση θα ανοίξει με δημοτικούς χορούς στη συνέχεια θ’ ακολουθήσουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης μας και οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας, καθώς και επιχειρήσεις αλλά και ομάδες ιδιωτών. Τα τμήματα θα είναι ντυμένα με ένα χριστουγεννιάτικο θέμα της επιλογής τους και θα κρατούν στην αρχή τους ένα πανό με ένα σύνθημα. Όλοι οι συντελεστές θα καταλήξουν στην σκηνή της Παραμυθούπολης και στο τέλος όλοι μαζί θα υποδεχτούμε τον Άγιο Βασίλη πάνω στην Άμαξα του παρέα με τα ξωτικά του ο οποίος θα περνάει μέσα από πολύχρωμους καπνούς βεγγαλικών!
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ
Σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων από 18-1/01 θα υπάρχουν στις δύο κεντρικές εμπορικές αγορές της πόλης του Αλίμου στην Οδό Θουκυδίδου και στην Οδό Δωδεκανήσου Χριστουγεννιάτικα Χωριά του Άι Βασίλη, όπου χριστουγεννιάτικες μασκότ θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους. Κάθε χωριό θα αποτελείται από 4 ξύλινα σπιτάκια.
Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει:
• Παιδικά Εργαστήρια
• Φιλανθρωπικά bazaar
• Σπίτι Άγιου Βασίλη
• Ταχυδρομείο όπου τα παιδιά μαζί με τους γονείς και τους Βοηθούς του Άγιου Βασίλη θα ετοιμάζουν και θα στέλνουν το γράμμα με τα δώρα.
• Συμβολικά δωράκια (γλυκά-σοκολάτες-παιχνίδια) που θα μοιράζει ο Άγιος Βασίλης
• Σημεία λήψεις αναμνηστικών φωτογραφιών. (Photo booth)
• face painting, μπαλονοκατασκευές
• Ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι
• Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από φορείς του Δήμου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
10:00–13:00 Αγορά Θουκυδίδου
18:00–21:00 Αγορά Δωδεκανήσου
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου
11:00-14:00 Αγορά Δωδεκανήσου
18:00-22:00 Αγορά Θουκυδίδου
Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου
10:00-18:00 Αγορά Δωδεκανήσου (ξυλοπόδαροι 18:00-19:00)
10:00-18:00 Αγορά Θουκυδίδου (ζογκλέρ & ξυλοπόδαροι 12:00-14:00)
Κυριακή 27 Δεκεμβρίου
11:00-14:00 Αγορά Θουκυδίδου (ζογκλέρ & ξυλοπόδαροι 12:00-14:00)
18:00-22:00 Αγορά Δωδεκανήσου (ζογκλέρ & ξυλοπόδαροι 18:00-19:00)
Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου
10:00-17:00 Αγορά Θουκυδίδου
Τρίτη 29 Δεκεμβρίου
11:00-17:00 Αγορά Δωδεκανήσου
Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου
10:00-13:00 Αγορά Θουκυδίδου
18:00-21:00 Αγορά Δωδεκανήσου
Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου
10:00-18:00 Αγορά Δωδεκανήσου (ζογκλέρ & ξυλοπόδαροι 12:00-13:40)
10:00-18:00 Αγορά Θουκυδίδου (ζογκλέρ 18:00-19:00)
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
Στις 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Μαίρη Αρώνη στον Άλιμο η μεγάλη συναυλία του συγκροτήματος Imam Baildi για την αλλαγή του χρόνου, η οποία θα διαρκέσει από τις 22:00-01:00 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα events των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ STAN
Στις 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην οδό Θουκιδίδου στον Άλιμο η μεγάλη συναυλία του τραγουδιστή Stan για την αλλαγή του χρόνου, η οποία θα διαρκέσει από τις 20:00-22:00 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα events των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
Παίκτες που έγραψαν ιστορία στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, δείχνουν το μεγαλείο τους για έναν ιερό σκοπό. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 19.00 το Βυζαντινό αθλητικό κέντρο Αλίμου θα γεμίσει από κόσμο για να απολαύσει κορυφαίες φιγούρες του Ελληνικού μπάσκετ, που θα αγωνισθούν με στόχο να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας». Τον αγώνα θα παρουσιάσουν ο αρχισυντάκτης του Ote tv Ρήγας Δάρδαλης και η δημοσιογράφος του Star channel Ζήνα Κουτσελίνη ενώ θα καλυφθεί δημοσιογραφικά από τα κανάλια του Σκαι, Star, Ote tv.
Η ομάδα βετεράνων των Ελλήνων διεθνών που αποτελείται από τους Ευθύμη Ρεντζιά, Δήμο Ντικούδη, Γιάννη Γιαννούλη, Μπάνε Πρέλιεβιτς, Νίκο Χατζή, Άγγελο Κορωνιό, Βασίλη Σούλη, Νίκο Μπουντούρη, Χρήστο Κωνσταντινίδη, Κώστα Τσαρτσαρή, Γιάννη Σιούτη, Βαγγέλη Βουρτζούμη και με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, θα τεθεί αντιμέτωπη με μια ομάδα βετεράνων που έχουν φορέσει την φανέλα του Πανιωνίου ( όπως ο Νίκος Λινάρδος, ο Γιώργος Μποσγανάς, ο Μάκης Δρελιώζης ο Σπύρος Παντελιάδης) ενισχυμένοι από πρώην παίκτες του Αλίμου και των Τραχώνων.
Τον αγώνα θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γιώργος Σιγάλας και πολλοί ακόμα σπουδαίοι άνθρωποι του αθλητισμού. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού όπως ο Πύρος Δήμας, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Περικλής Ιακωβάκης, ο Μπάνε Πρέλιεβιτς, η Ρούλα Καραμαρούδη.
Στο φιλανθρωπικό παιχνίδι που διοργανώνει ο Δήμος Άλιμου δεν θα υπάρχει εισιτήριο και όσοι βρεθούν στο γήπεδο, θα ενισχύσουν το σημαντικό έργο που επιτελείο το ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα, με όποιο ποσό η τρόπο, ο καθένας μπορεί. Η «παιδόπολη Άγιος Ανδρέας» δραστηριοποιείται στον τομέα της παιδικής προστασίας από το 1947 και το έργο της περιλαμβάνει τη φιλοξενία, την εκπαίδευση και τη διασκέδαση απροστάτευτων ανήλικων τριών έως 12 ετών.
Ραντεβού, λοιπόν, για έναν ιερό σκοπό την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο κλειστό του Αλίμου.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ
Το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι του Δήμου Αλίμου θα πραγματοποιεί μία βόλτα διάρκειας μίας ώρας περνώντας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το τρένο θα ξεκινάει από την Οδό Θουκυδίδου, θα κάνει στάση στην Οδό Δωδεκανήσου, θα περνάει μέσα από το Λόφο Πανί όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων.
«ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ ΑΛΙΜΟΥ»
Θα μετατραπούν οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι σε Γλυκιά Παραμυθούπολη (28/12 στην Δωδεκανήσου και 29/12 στην Θουκυδίδου) όπου οι επιχειρήσεις της πόλης που έχουν γλυκά θα μπορούν να πουλάνε τα προϊόντα τους στους δρόμους σε προσιτή τιμή και έτσι η πόλη θα πλημμυρίσει με απίστευτες μυρωδιές και μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν σιντριβάνια σοκολάτας, καραμέλες και ζαχαρωτά, μελομακάρονα και χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, ζεστούς λουκουμάδες, μαλλί της γριάς, σοκολατάκια και cup cakes! Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, την πρώτη μέρα με Κουκλοθέατρο και Καραγκιόζη και την δεύτερη με Μάγο και Ζογκλέρ!''
ΠΗΓΗ:
http://notosnet.gr/
FoxyLady.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου